Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Megvan Cancellara 2. érme

2008.08.13. 11:19 - The korean

Címkék: kerékpár bodrogi országúti kerékpár

Izgalmas verseny végén a svájci világbajnok, Fabian Cancellara nyerte az olimpiai egyenkénti időfutamot a Peking környéki pályán. A klasszis bringás az első, 10,8 km-es mért ponton még csak a harmadik helyen haladt át, 28 másodperces hátrányban a vezető Alberto Contador mögött, 23,5 km-nél azonban már ő vezetett 16 szekundummal a spanyol előtt. Közben egyébként, bringás kifejezéssel élve, hátbaverte az előle induló Stefan Schumachert, aki egyébként az idei Tour de France mindkét időfutamát megnyerte.

Switzerland's Fabian Cancellara embraces the gold medal he won in the Road Cycling Men's Individual Time Trial, at the Beijing 2008 Olympics in Beijin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gustav Larssont azonban valószínűleg mindketten kihagyták a számításból, a svéd 34,6 km-nél mindenkit meglepve az élre állt, előnye 6 másodperc volt Cancellarával és 17 Contadorral szemben. A svájci azonban a kör második felén ismét nagyot ment, és végül 1:02:11-es összidővel olimpiai bajnok lett az után, hogy bronzérmet szerzett a mezőnyversenyben. Contador ellenben elfogyott a végére, Larsson és Leipheimer is megelőzte a 2007-es Tour győztesét, a svéd végül ezüstöt, az amerikai pedig bronzot szerzett.

Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy Bodrogi Lászlónak nem fekszenek igazán a túl nagy emelkedőkkel tarkított időfutamok. Ráadásul Laci felkészülése sem volt tökéletes, hiszen nem állhatott rajthoz a Tour de France-on. A magyar világbajnoki ezüstérmes csak a 27. lett, 5:16 másodperc hátránnyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr86613904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoden 2008.08.13. 12:36:18

Bodrogi!
Öt perc hátrány. Nem fényes.
És az amikor kiszállt a mezőnyversenyből, szintén szégyen. Ne induljon, pihenjen helyette. Engedje át másnak a kvótát.

EurosportImádó 2008.08.13. 12:38:48

Szeretnél te egyáltalán Olimpián részt venni!
Ne szidd Bodrogit!
Te 2 km után megfulladnál!
te vagy a szégyen

arnika 2008.08.13. 13:05:31

egyetértek veled,sztem ez is eléggé jo teljesitmény Lacitol
sztem a világbajnokságon meglep minket egy éremmel kárpotlásul

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.13. 13:09:18

bodrodi kvótája egyéni volt az időfutamban, és alighanem ha más indult volna, akkor kap 10 percet...

leon 2008.08.13. 13:55:01

Jó kifogás. Ha van hegy az a baj, ha nincs Tour az a baj (mintha arról lett volna szó, hogy nem Tour-ozik, hogy gondtalanul készülhessen). Tehát ő egy olyan "bajnok" aki csak olyan terepen életképes mint az asztal. Barvó.

The korean 2008.08.13. 14:06:46

Leon! Itt, ezen az oldalon még senki nem állított sem azt, hogy Bodrogi bajnok, sem azt, hogy ő a legnagyobb esélyes, de szerintem még éremről sem beszéltünk. Nem Laci az egyetlen olyan időfutammenő, aki nem bírja a helyeket. Ez van, ezzel együtt kell élni.
Arról pedig nem volt szó, hogy a pihenés kedvéért nem indul a Touron. Indulni akart, és nagyon csalódott volt, amikor kimaradt.

yoden 2008.08.14. 11:14:47

Nemcsak én szeretnék az olimpián részt venni, hanem gondolom olyan kerékpárosok is, akik értékelnék a lehetőséget és megértenék mit jelent egy országot felelősséggel és sportszerűen képviselni. Talán olyan is akadna, aki még nem folyamodott francia állampolgárságért, és nem jobb híján, átmenetileg viseli a magyar színeket.
És azt is gondolom, hogy Bodrogit mi finanszírozzuk az olimpián, nem feltétlenül esik jól a kiállása.
Én ugyanis nem szégyen vagyok, hanem adófizetőként Bodrogi szponzora - NEKEM tartozik a normális helytállással.
És a többi kerékpárosnak.
Bocs. Szégyellem magam.

Ferker 2008.08.14. 17:54:37

Most aztán Jenő+Sipi fényezheti Lacit mert nagyon leégett

Ferker 2008.08.14. 17:57:12

yoden neked teljesen igazad van mi fizetjük azt hogy Ő Pekingben kirándult

arnika 2008.08.16. 21:12:59

kirándult a lof......(bocsánat ezért) de nem jut más eszembe
egyáltalán kik vagytok ti h ieneket irjatok?????????
bodrogi nem kirándulni ment pekingbe hanm képviselni magyarországot és azthiszem a 27-ik hely nem is olyan rossz helyezés ahhoz képest hogy a világ leggjobbjai vannak ott
és a mezőnyverseny..........ott egyszeru a válasz,nem birta.nehéz pálya,nagy tempo,na meg mindenki nem armstrong
de asszem ezt csak az értheti meg aki benne van ebben a sportban és tudja hogy milyen nehéz

Ferker 2008.08.17. 17:31:51

Válaszolok arra hogy ki vagyok egy magyar sportot szerető adófizető állampolgár.
Ha a NagyLaci helyett engem küldenek Pekingbe én is elkarikáztam volna a mezönyversenyben egy darabig és utánna mondom hogy nehéz a pálya és a töbiek nagyon sietnek.
Az időfutamban meg 27-ik 127-ik vagy 527-ik vagyok kit érdekel,hogy az az ember aki képviseli Magyarországot ilyen helyezést ért el.
A dolog lényege az ha befelyeztem a szereplésemet akkor van még 10 napom hogy csavarogjak vásárojak és teszem mind ezt mások pénzén
Én elég öreg vagyok ahoz hogy emlékezzekmarra hogy 16 aranyat hoztak a versenyzöink haza
De 2000-ben 8 arany Sydney-böl 2004 8 arany Athen-böl most me emnnyi lesz szerinted
Az hogy mennyire nehéz az amit teljesitened kell azt kérdezd meg KRUTZLER ESZTER-töl ( sulyemelö)Ö megmondja mi a nehéz.
Üdv mindenkinek

LEVIBOY 2008.08.19. 01:59:55

Nem vagyok nagy fórumozó, de a sok tudatlan indulat mégis arra sarkallt, hogy hozzászóljak a témához.

Először is Bodrogi Laci minden idők legeredményesebb magyar (profi) kerékpárosa. Jelenleg egyetlen hozzáfogható magyar versenyző sincs (sajnos).

Másodszor: most valóban nagyon rosszul szerepelt, ezt el kell ismerni. De az, hogy "rosszul" megint csak relatív, mert kihez képest rosszul? Önmagához és az eddigi eredményeihez (meg persze a világ legjobbjaihoz...) képest! Vajon miért vagyunk annyira felháborodva ezen a 27-ik helyen? Pontosan azért, mert az ő személyében egy olyan kerékpárversenyzője van Magyarországnak, aki néha még a legjobbak között is eredményes tudott lenni. Ez most sajnos nem egy ilyen pillanat volt, de közben ne feledjük, hogy ezidáig ő szerezte meg a magyar kerékpársport legnagyobb eredményeit. Ezért szerintem mindenkinek illendő lenne megválogatnia a szavait, mert ilyen alapon a néha 5-ösöket hozó Pistikét agyba-főbe lehetne verni, ha hoz egy 3-as alát, miközben mondjuk a 2-est kapó szomszéd fiút nem érné semmi szülői szigor, csak azért mert ő mindig 2-eseket szokott hozni...

Harmadszor, ami a Tour de France-t illeti: Bodrogi mindent megtett, hogy indulhasson pontosan azért, mert ez lett volna egyben a legjobb olimpiai felkészülés is. Sajnos a csapata döntött úgy, hogy nem nevezi és pont azzal az indokkal, hogy tudták, hogy Laci az olimpiára készülne a Tour-on is és ezért szerintük nem tudta volna teljes mértékben a csapat érdekeit szolgálni. Magyarul tudták, hogy Lacinak az olimpia és ezzel együtt Magyarország képviselete fontosabb, mint a proficsapat képviselete a Tour-on. A csapatvezetőknek pedig sajnos nem állt érdekében, hogy Laci magyar színekben történő versenyzését segítse. Ez nekünk magyaroknak állt volna érdekünkben...!! És mit tettünk?! Semmit! Finanszírozta a magyar állam Laci edzőtáborait? Nem! (Még a pekingi repülőjegyeket is csak az utolsó pillanatban vették meg. Szerintem meg ez a szégyen!)Persze nem ettől lett Laci 27. Ez egyértelmű, de ő legalább letett valamit az asztalra. A magyar állam meg egy fillért nem tett le Laci felkészülésére! Akkor kit is kéne szídni? Kitől is kéne követelni az adóforintjainkat?!

Negyedszer: aki azt mondja, hogy Bodrogi "elvette" mástól a kvótát és nem érdemli meg, hogy ő képviselje az országot, az sajnos nagyot téved. Bodrogi nem vette el a kvótát senkitől, azt ő szerezte meg. És (sajnos) még ezzel a 27-ik hellyel is magasan ő a legérdemesebb magyar kerékpáros arra, hogy hazánkat képviselje. Ha más indult volna helyette, akkor ő kapott volna 10-15 percet, és ez sajnos nem túlzás! Itt tart a magyar kerékpársport... Erről pedig legkevésbé sem Laci tehet. Az meg, hogy külföldön versenyzik, szintén a siralmas hazai állapotoknak köszönhető. A kiábrándító igazság az, hogyha itthon marad, akkor soha nem lett volna belőle, megközelítőleg sem ilyen versenyző! Inkább köszönjük meg a franciáknak, hogy ők nem hagyták veszni a tehetséget és közben szégyelljük el magunkat, hogy mi bizony hagytuk volna...

Ötödször, ami az adófizetőket illeti, a fenti bekezdés elég válasz erre is! Tán még egy kis adalék hozzá: Bodrogi - más nemzetek kerékpárosaihoz képest - szinte semmilyen segítséget nem kapott a felkészüléséhez itthonról, főleg nem anyagit és különösen nem a magyar államtól! Amikor 24 évesen világbajnoki bronzérmes lett, akkor pl. még a szállását is maga fizette a saját költségén!Ennyit az ingyenes kirándulásokról... Vagy, amikor tavaly ezüstérmet szerzett, akkor is komoly hátrányban volt a többiekhez képest, akiknek segítő team-eket biztosítottak a világversenyekre. Mi magyarok persze ezt is megspóroltuk...

Végül higgyétek el, hogy nem Bodrogi Laci mostani eredményét akarom mentegetni, mert ez szerintem is gyengére sikerült, csak szeretném, hogy mindenki tisztán lássa azt, hogy miért vagyunk vele szembe telhetetlenek és, hogy pont ő az, akitől nem lehet semmilyen adóforintot sajnálni, mert hogy pályafutása alatt ilyeneket nem igen kapott. Vagy, ha mégis, és ezt összehasonlítanánk azon bringásokéval, akik most előtte végeztek, akkor vagy sírásban vagy nevetőgörcsben törnénk ki... Arról nem is beszélve, hogy mennyire sírnánk vagy nevetnénk, akkor ha más indult volna helyette...

arnika 2008.08.19. 14:53:52

tökéletesen egyetértek az előttem szoloval
no comment,ehhez hozzáfuzni szerintem nem sokat lehet

Ferker 2008.08.22. 10:06:20

Kedves LEVIBOY és a többi loser-eket pártoló forumozó
Továbbra is fényezzétek Bodrogit +nézzétek Szávai Ági
szemetgyönyörködtető játékát sőt amint azt a kommentátor
mondott legyetek büszkék a másik ország atléta nőjének aranyérmére mert annak az ükapja valamikor magyarországon lakott

Ferker 2008.08.22. 11:07:14

Ma találtam

Bodrogi László
Bodrogi László

*
Született:
1976-12-11, Budapest
*
Klub:
Crédit Agricole
*
Magasság:
186 cm
*
Súly:
77 kg
*
Sportág:
Kerékpár
*
Versenyszám:
Mezőnyfutam
Időfutam

*
Korábbi olimpiai részvételei:
1996 (mezőny ? kizárták),
*
Korábbi olimpiai eredményei:
2004 (22. időfutam, 74. mezőny)
*
Legjobb olimpia eredményei:
22. 2004
*
EB eredményei:
-
*
VB eredményei:
2. 2007 (időfutam)
*
Olimpiai esélyei:
Az éremért fog hajtani, már hónapokkal a verseny előtt tanulmányozta a pályát, itthonról minden segítséget megkapott, hogy a sportág első érmét hazahozza.

arnika 2008.08.22. 18:55:33

nem mondok semmit erre,mert nagyon felháborito amit irsz ferker
sztem meg kéne kérdezni ezugyben a kommentátorokat, sipit is jenőt.ők mit szolnának ehhez?????
kedves ferker
süti beállítások módosítása