Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Na és akkor a szárnyashajó

2008.08.12. 06:45 - P.D.R.

Címkék: phelps világcsúcs

Tényleg valami olyasmi volt Phelps 200 gyorsa. Ha nincs forduló, szerintem száraz háttal és combbal száll ki a medencéből, ha nincs fal, akkor meg az uszodából...

Az a melbourne-i demoralizáló érzés fogott el, ahogy néztem a szám döntőjét. Rajt-cél győzelem volt, óriási világcsúccsal. Mondanám, hogy a második helyen végző Parknak nehéz dolga volt, hisz Phelps lábvizében úszni nem egy leány legényálom, de a koreai még csak nem is lábvizében úszott. Abban a számban verte két testhosszal a világot Phelps, amiben 4 éve még csak harmadik volt...

1:42.96 a jelenlegi világcsúcs 200 férfi gyorson. Kell ennél több, nem mond ez eleget???

Jó, még annyit fűzzünk hozzá, hogy megszerezte 9 olimpiai aranyérmet és nem kockáztatok sokat, ha azt mondom, holnap ilyenkor már meg lesz a 10. is.

Kis meglepetésre elmaradt a világcsúcs 100 női háton, de sokak -kiváltképp férfi nézőink- örömére láthattuk pityeregni Natalie Coughlint, merthogy legyőzte a tegnap világrekorddal előrukkoló Coventryt, aki legjobbjától elmaradva megcsípte azért az ezüstérmet.

S, ha még nem untuk meg hallgatni az amerikai himnuszt (mint a nap slágerlista vezető muzsikáját) kaptunk ráadásnak még egyet Aaron Piersol révén, aki csodálatos, klasszis úszással megőrizte 2001 óta tartó veretlenségét 100 háton. Kétség nem férhetett a győzelméhez, utána viszont olyan szoros meccs alakult ki az érmek sorsáért, hogy a bronzért folytatott harcot csak döntetlenre sikerült lemeccselnie Hayden Stoeckelnek és Arkady Vyatchaninnak. Peirson sikerért világcsúccsal koronázta meg, amelyre elmondása szerint nem igazán számított, de egyáltalán nem boldogtalan tőle.

200 háton is jó esélyekkel pályázik az aranyéremre, ott viszont már számolnia kell Marcus Rogannal, aki ugyan nem volt itt a 100 hát döntőjében, de biztosan nagyon jó formában van. :)

Nem született meglepetés a női 100 mell döntőjében, ahol az ausztrál Leisel Jones hozta a papírformát és saját világrekordját ostromolva végül "csak" olimpiai csúccsal nyerte a számot. Mögötte a  magyar anyukával, román apukával, amerikai színekben versenyző Rebecca Soni csapott célba az osztrál Mirna Jukicot megelőzve.

Abban a három számban, ahol amerikai nyert, a második vagy harmadik hely valamelyikén is egyesült államokbeli versenyző állt. Beindult a business és ha egy üzlet beindul...

Eredmények:

200 férfi gyors 1. Michael Phelps USA 1:42.96 WR

100 női hát 1. Natalie Coughlin USA 58.96

100 férfi hát 1. Aaron Peirsol USA 52.54 WR

100 női mell 1. Leisel Jones AUS 1:05.17 OR

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr36611736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása