Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Történelmi siker hiányának következményei

2008.08.11. 13:08 - RáK

Címkék: lettország női kosárlabda

Továbbra is története első olimpiai győzelmére ácsingózik a lett női kosárlabda válogatott, míg legutóbbi ellenfelük a szintén újonc Fehéroroszország - értelemszerűen - begyűjtötte az áhított sikert. Ráadásul könnyeden, egy szétesett lett csapattal szemben.

Tisztában vagyok vele, hogy a felkészülési tornák eredményei fabatkát sem érnek, de azért a női mezőnyben nem mindennapi dolog legyőzni Oroszországot, majd másnap megszorongatni az Egyesült Államokat - a Diamond Ball-on történt mindez.

Azzal is tisztában vagyok - de minimum szentül hiszem - hogy a női lelkivilág hullámzása teljes mértékben kiszámíthatatlan, mondhatni lutri. Hiába vezettek 7-tel az oroszok elleni talákozón Anete Jekabsone-ék, kikaptak, ami papírforma. Ahelyett, hogy ebből erőt merítettek volna, teljesen szétesett a játékuk. Ezt szó szerint is lehet érteni, saját szememmel láttam "alley oop"-ra is magas passzokat, két emberről elengedett dobásokat, képzetlenségi hibákat, na és a csapat legnagyobb ellenségét, a 25 eladott labdát. A vége vereség, megdöbbentő, 23 pontos deficittel lett szemszögből.

Márpedig ha egy 5 pontos, Európa-bajnok elleni fiaskót nem tud pozitívan értékelni egy társaság, akkor egy 23 pontos, verhető ellenféllel szemben elbukott párharc után teljesen reménytelennek tűnhet a helyzet.

Nagy kérdés, vajon Zvirgzdins mester - aki történetesen férfi - a női lélek felvirágoztatásában mennyire van otthon. Mert az minden férfitársam számára nyilvánvaló, hogy edzősködni könnyebb, mint virágoztatni...

Lettország - Fehéroroszország  57-80 (20–21, 15–19, 14–20, 8–20)

Lett.: Basko (19p, 5lep) Jansone (16p, 6lep)

2P:45,9%           3P:25%             Lepattanók:35       Eladott labda:25

Fehéro.: Leuchanka (22p, 4lep) Verameyanka (10p, 9lep)

2P:43,5             3P:41,2%            Lepattanók:35     Eladott labda:14

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2610592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása