Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Ghána a 20 évesek királya!

2009.10.17. 08:30 - RáK

Címkék: labdarúgás

A 10 emberrel küzdő Ghána nyerte az Egyiptomban rendezett U-20as labdarúgó világbajnokságot, miután hosszabbítás után, tizenegyesekkel legyőzte Brazíliát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nem túl izgalmas találkozó 37. percében sorsdöntőnek tűnő esemény történt Kairóban: De Bleeckere játékvezető – talán szigorúan – kiállította az afrikaiak védőjét, Daniel Addot, mert a belga szerint utolsó emberként buktatta Teixeira-t.

Hiába volt azonban létszámfölényben Brazília, helyzeteknél tovább nem jutott, itt Kardec kézzel próbált gólt szerezni az 58. percben, ám Agyei magabiztosan hárított.

Kardec ezután is veszélyes tudott maradni, igaz, a 70. percben 5 méterről csúnyán fölé fejelt. Hiába a mezőnyfölény, a dél amerikaiak nem tudnak gólt szerezni, jöhet a hosszabbítás.

És a 96. percben a találkozó talán legnagyobb helyzete: Teixeira passzát Macion azonban belebikázza a ghánai kapusba, Agyei-be, így maradt a 0-0, s következett a szerencsejáték, vagyis a büntetőpárbaj:

A brazilok kezdték a sorozatokat, ám elsőként a harmadik ghánai rúgó, hibázott, hogy aztán Maicon 3-2-nél, a világbajnoki címért rúghasson. Azonban a brazil fölé bombázott, Ghána pedig a Adiyah révén kiegyenlített. Ezután Teixeira rontott brazil részről, majd Emmanuel Badu higgadtan gurított a bal alsóba, amivel Ghána fennállása első U-20-as világbajnoki címét szerezte, meg, teljesen megérdemelten.

"Ez könnyfakasztó érzés, hiszen megszerezhettem volna a győztes találatot csapatomnak  - nyilatkozza a negyedik brazil tizenegyest rontó Souza – És persze megvoltak a helyzeteink a mérkőzés során is. Küzdöttünk, harcoltunk utolsó vérig, de sajnos nem tudtunk győzni. 

Ghána tehát U-20as világbajnok Brazília, és a bronzérmet szerző Magyarország előtt. Ezúton is gratulálunk válogatottunknak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr831455399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása