Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Döntetlen a magyar-brazilon

2008.08.11. 05:25 - The korean

Címkék: magyar kézilabda válogatott

Az első félidőben a papírformának megfelelően alakult a Magyarország - Brazília női kézilabda találkozó, a lányok 17-12-re vezettek a dél-amerikaiak ellen. A "B" csoportban kétségkívül Nascimentoék tűntek a legkönnyebb ellenfélnek, ám az első fordulóban rögtön majdnem meglepetést okoztak, csak két góllal kaptak ki attól a német válogatottól, akik ellen mi tavaly a vb-n 30-30-as döntetlent játszottunk.

A második 30 perccel kapcsolatban azonban számtalan negatív közhely juthat eszünkbe. Jobb lenne elfelejteni, rémálmainkban tér majd vissza, ismét előjött a magyar betegség, a brazilokat még legyőztük volna, de a két bíróval együtt már túl nagy falatnak bizonyultak... Sorolhatnánk még.

Hungary's Zsuzsanna Tomori (87) is stripped of the ball by Brazil's Alessandra Oliveira during their women's handball preliminary match at the Beijing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 perc alatt egyhuzamban lőttek 5 gólt a brazilok (ebből négyet Eduarda Amorim szerzett), és kiegyenlítettek. Innentől kezdve hol mi vezettünk egy-két góllal, hol egyenlő volt az állás, de meglépnünk már nem sikerült. Amorim brillírozott, Görbicz sorra hagyta ki a heteseket, a két lengyel bíró meg egymást múlta alul (na látják, van még közhely). Volt olyan, hogy az egyik brazil egy kihagyott helyzet után másodpercekig heverészett a labdán, hogy esélyünk se legyen a gyors ellentámadásra, a játévezetők azonban ezt (is) szabályosnak látták.

Az 57. percben aztán az is bekövetkezett, amiről álmodni sem mertünk (pontosabb azok, akik egyáltalán lefeküdtek aludni), Brazília átvette a vezetést. Sőt, egy gól volt az előnyük még két másodperccel a lefújás előtt is, akkor azonban Tomori Zsuzsa csodával határos módon még bevágott egy szabaddobást, és ezzel 28-28 lett a vége.

Most lehetne keseregni, felemlegetni kazahok elleni égést, de ha egy kicsit is lelkesedtünk a svédek elleni győzelem után, akkor az eléggé igazságtalan lenne. Helyette inkább reménykedjünk, hogy szerdán a németek ellen visszatérünk a győztes formánkhoz.

Magyar gólszerzők: Görbicz Anita (8), Kovacsicz Mónika (6), Szamonránsky Piroska (6), Tomori Zsuzsanna (3), Vérten Orsolya (2), Tóth Tímea, Szűcs Gabriella, Ferling Bernadett

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr52610118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varferenc 2008.08.11. 12:58:00

A svédek elleni győztes mérkőzés után felvetettem, hogy a folytatásban nagy fegyelemre és nagyszerű egyéni teljesítményekre van szükség. Ezt most azzal egészítem ki, hogy sokkal jobb védekezésre és a nyitott védekezés elleni hatékonyabb támadójátékra, valamint a ziccerek, hétméteresek jó befejezésére is. Hogy Amorim ennyire csilloghatott ellenünk, az nemcsak az ő dicsérete, hanem a mieink kritikája is.

Nizi 2008.08.11. 13:29:08

Ferenc csatlakozom hozzád.. a nyitott védekzéssel nem tudtunk szinte semmmit sem kezdeni.. (ahogy a németek a koreaiakkal..) és igen a kapust is mi tettük naggyá..
remélem azért nem ütött ez a döntetlen oda a lányoknak.. és a németek ellen .. egy látványos játékkal győzni tudunk..
addig is HAJRÁ MAGYAROK!!!

Nik 2008.08.12. 22:34:57

Sziasztok! Igen én is egyetértek az előttem írtakhoz. De egy valamit nem igazán értek. még pedig azt hogy Hajdu miért erőlteti Tóth Timi játékát?! Mert eddigi teljesítményét jobb ha nem is kommentálom...
Szívesebben látnám a mindig magabiztosan játszó Ferling Dettit, vagy Hornyákot, talán még ők is jobb lennének Timinél. Én annak a híve vagyok, hogy: ami nem megy....nem kell erőltetni, bár kitudja, leeht majd a németek ellen megjön a kedve Timinek. Remélem.
Jóéjt!
süti beállítások módosítása