Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A judo nagyasszonya

2008.08.08. 20:18 - varferenc

Címkék: judo csernoviczki éva ryoko tani

Sok kiemelkedő alakja lehet az olimpiai judoversenyeknek, egy japán hölgy szereplését mégis megkülönböztetett figyelem illeti. A 48 kg-mos Tani Ryoko ugyanis már az ötödik olimpiáján vesz részt! S hogy eddig sem csak a futottak még kategóriába tartozott, azt a barcelonai és atlanatai játékokon megszerzett két ezüstérme, valamint a Sydneyben és Athénban nyert két aranyérme mutatja.

Nem mellesleg hétszeres világbajnok is. Egy olyan sportágban, amely igencsak elnyűvi az izmokat, ízületeket is, ezek példátlan eredmények. Ha Pekingben is nyer, az pedig még ennél is több. Az már maga a csoda. Japan's two-time Olympic women's judo 48kg class gold medalist Ryoko Tani smiles during a press conference in Beijing, Thursday, Aug. 7, 2008, a day b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csodavárás mellett szurkolhatunk is. Csernoviczki Évának, aki a magyar judósok (cselgáncsozók) szerint akár nagyon kellemes meglepetést is szerezhet. Hallottam már olyan optimista edzői véleményeket is, hogy talán még egy érem sem elképzelhetetlen. Én ugyan az ilyesmiben óvatos duhaj vagyok, hiszen a mezőny nagyon erős, de teljes szívemből kívánom, hogy ne csak Tani Ryoko, hanem Csernoviczki is elképessze a világot.

S akkor nyugodtan hívhatjuk őt is nagyasszonynak. A magyar judo nagyasszonyának. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr45607302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VÁTA 2008.08.08. 22:17:59

Tani Ryoko az egyetlen cselgáncsozó eddig az olimpiák történetében, akinek négy olimpáról is van érme, most pedig az ötödik érmét is megszerezheti. A francia Angelo Parisi is négy éremmel rendelkezik, de ő az érmeit három játékokon szerezte (abban az időben még létezett az ún. abszolút kategória, így cselgáncsban is lehetett egy olimpián két érmet szerezni)

Rajta kívül a holland Marc Huizinga is negyedik érmet szerezheti Pekingben, a negyedik olimpiáján, ha ismét dobogóra áll.

A japán Tadahiro Nomura az egyetlen olyan cselgáncsozó a világon, aki három olimpián is meg tudta nyerni ugyanazt a versenyszámot. Hozzá csatlakozhat szombaton a honfitárs, Tani Ryoko.
süti beállítások módosítása