Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Sorsoltak a női foci vb-re

2010.11.29. 20:49 - VASARELY

Címkék: női labdarúgás

Jövő nyáron Németországban rendezik meg a 6. női labdarúgó világbajnokságot. Az Európában mindössze másodszor sorra kerülő torna sorsolását hétfőn este rendezték Frankfurtban. A sorsolásnál Adriana Karembeu, a női labdarúgás nagykövete illetve az egykori világ és Európa-bajnok labdarúgó Günthet Netzer segédkeztek. A 7,6 millió dollár összdíjazású, 16 csapatos női világbajnokságra az alábbi négyes csoportok alakultak ki.

 

 

 

 

 

 

Az „A”-csoportba került a nagy esélyes és egyben házigazda Németország, amely a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt győzött. A németeknél egymillió igazolt női játékos focizik, ilyen hátország mellett számukra kötelező a továbbjutás Kanada, Nigéria és Franciaország ellen.

Első ránézésre a „B”-csoport nem tűnik túl erősnek, a szintén kiemelt japán csapatnak várhatóan nem lesz nagy gond a továbbjutás Új-Zéland, Mexikó és Anglia ellen. A japánok eddig valamennyi világbajnokságon szerepeltek, de még egyszer sem tudtak bejutni a legjobb négy közé, most azonban a Németország kilenc stadionjában sorra kerülő tornán reális esélyük lehet erre, igaz ehhez meg kellene nyerniük a csoportot, hogy a negyeddöntőben elkerüljék a németeket.

A „C”-jelzésű csoportban a korábbi kétszeres világbajnok és eddig valamennyi női világbajnokságon dobogón végző Egyesült Államok csapata a favorit, amelynek azonban nem lesz könnyű dolga Észak-Korea ellen. Ebben a csopotban Kolumbia is ott szerepel ugyan, de nem ezért nevezhetjük ezt a világbajnokság halál-csoportjának, hanem azért, mert a 2003-ban világbajnoki döntőt játszó, az amerikaiakhoz hasonlóan eddig valamennyi vb-n szereplő svédek is veszélyesnek tűnnek.

A „D”-csoport is erősnek tűnik, ahol a legutóbbi világbajnokság ezüstérmese, Brazília lehet a favorit. A dél-amerikai csapatnak sem lesz azonban könnyű dolga, hiszen ellenfelei között ott szerepel az 1995-ös világbajnok Norvégia együttese is. Ausztrália és Egyenlítői-Guinea nem képvisel hasonló játékerőt, de az ellenük elért eredmények akár a csoportelsőséget is befolyásolhatják.

A női világbajnokságot 2011. június 26-a és július 17-e között rendezik meg a németek, ahol a Silvia Neid vezette hazai csapat a legnagyobb esélyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr992483130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása