Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Szávay tornagyőzelme, horvát és spanyol Davis-kupa búcsú

2010.07.12. 11:24 - rdani

Címkék: tenisz davis kupa

Megvédte címét a budapesti női tenisz Grand Prix-n Szávay Ágnes, aki így karrierje során másodszor nyerte meg hazai versenyét a WTA Touron. A hetedik kiemelt Szávay igazán komoly névvel a negyeddöntőben került össze, amikor a fiatal francia Alizé Cornet-t győzte le, majd a második helyen kiemelt román Alexandra Dulgherut verte három szettben, a döntőben pedig a tavalyi fináléhoz hasonlóan Patty Schnydert győzte le, ezúttal két játszmában.

A másik női tenisztornát a svédországi Bastadban rendezték, itt a francia Aravane Rezai emelhette fel a győztesnek járó serleget, miután a fináléban az argentin Gisela Dulkót verte három szettben. Rezai szinte a legnehezebb úton nyerte meg a tornát, hiszen második kiemeltként a negyeddöntőben és az elődöntőben is a lehető legmagasabban rangsorolt riválist győzte le (előbb a spanyol Parra Santonját, majd a cseh Safarovát, a fináléban pedig a negyedik kiemelt Dulkót tudta legyőzni.

A férfiaknál egyetlen ATP tornát rendeztek a héten, a füves pályás szezon lezárásaként Newportban, ahol hazai győzelemnek örülhettek a nézők, mivel Mardy Fish nyerte a tornát, a döntőben Olivier Rochust legyőzve.

A férfi teniszezők krémje egy nagy torna hiánya ellenére pályára lépett, mivel a Davis-kupa negyeddöntőket rendezték meg a hétvégén. A legnagyobb meglepetést a francia válogatott aratta, amely a címvédő, ám Rafael Nadal nélkül felálló Spanyolországot búcsúztatta 5-0 arányban, az első napon Monfils Ferrert, Llodra pedig Verdascót győzte le kemény pályán Clermont-Ferrandban, majd a páros megnyerésével el is dőlt a továbbjutás sorsa.
A franciák ellenfele a szeptemberi elődöntőben Argentína csapata lesz, amelyet Juan Martin Del Potro hiányában a sérüléséből lábadozó David Nalbandian vitt a hátán. Nalbandian Davydenkót és Youzhny-t is legyőzte, utóbbit a döntő mérkőzésen, így hiába nyert a két orosz egy-egy egyes mérkőzést, mivel a páros is az argentinoké lett, így ők jutottak tovább.
A legpikánsabb párosítás természetesen a Horvátország - Szerbia mérkőzés volt, a szpliti arénában fantasztikus hangulatban teniszezhettek a játékosok. Az első nap után 1-1 volt az állás, Djokovic Ljubicicet verte, majd Cilic egyenlített Troicki ellen. A páros a világ egyik legjobb párosjátékosával, Nenad Zimonjiccsal felálló szerbeké lett, majd a negyedik mérkőzésen Djokovic nagyon simán verte Cilicet, így az utolsó meccs már nem számított, végül 4-1-re a szerbek nyertek.
Chile Csehországgal találkozott Coquimbóban, és a csehek annak ellenére simán nyertek, hogy sem Berdych, sem Stepanek nem állt a csapat rendelkezésére. Ivo Minar és Jan Hajek megnyerte az első napi egyeseket, majd Hajek Lukas Dlouhyval hozta a párost is, így a záró napra nem maradt izgalom, a csehek is 4-1-re győztek, és várhatják a szerbek elleni elődöntőt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr152147048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása