Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Női kosárlabda csoportmeccsek

2008.08.09. 19:42 - epongracz

Címkék: napi eredmény női kosárlabda

Lezajlottak az első csoportküzdelmek a hölgyek kosárlabda tornáján. Nagy meglepetés nem született, a címvédő amerikai, a világbajnok ausztrál és az olimpián bronz-, a világbajnokságon ezüstérmes orosz csapat is győzelemmel kezdett.

Az A csoportban Ausztrália, a világbajnoki címvédő, valamint athéni ezüstérmes 83-64-re győzött Fehéroroszország ellen. A végső győztes egy pillanatig sem engedte magához közel az európai csapatot.

Ennél picit izgalmasabban alakult a Brazília-Dél-Korea találkozó. Egyik csapat sem tudott túlzott előnyre szert tenni, és bár a negyedek végén többnyire Brazília vezetett, a negyedik játékrészre kiegyenlített Korea, így 55-55-ös állás után hosszabbítás következtett, amelyet végül a Dél-Koreai együttes nyert meg.

A nap mérkőzése azonban az orosz-lett találkozó volt, ahol az első negyed végén az oroszok vezettek, ám a lettek átvették a kezdeményezést, és két játékrészen keresztül náluk volt az előny. A legvégén azonban felülkerekedtek az oroszok, és 62-57-es eredménnyel hozták az első meccsüket.

A B csoportban az olimpiai címvédő, és világbajnoki bronzérmes amerikai válogatott simán lelépte a cseheket, és negyven pontos különbséggel, 97-57-re legyőzte a cseh csapatot.

A Mali-Új-Zéland találkozón az afrikai válogatott tartotta a lépést Új-Zélanddal, és végül csak 4 ponttal, 76-72-re kaptak ki.

Kína is három ponttal tudta felülmúlni a spanyolokat, bár a házigazda együttes végig vezetett, és nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést.

A csoport:

Fehéroroszország - Ausztrália 64-83

Brazília - Dél-Korea 62-68 (hosszabbítás)

Oroszország  - Lettország 62-57

B csoport:

USA - Csehország 97-57

Mali - Új-Zéland 72-76

Spanyolország - Kína 64-67

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr91608440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása